Spierpijn!

 

Jullie hebben vast allemaal wel eens spierpijn gehad. Ik heb er nu ontzettend last van! Gisteravond moest ik werken, bij een café op het terras. Mijn collega kwam niet opdagen waardoor ik 6 uur lang alleen een druk terras moest beheren. Het was de tweede keer dat ik daar werkte, dus dat vergde aardig wat energie van me. Door continu het dienblad vast te houden met volle glazen heb ik nu last van mijn pols tot aan mijn schouder, en door het vele lopen en staan ook van mijn enkels tot aan mijn dijen. Maar wat ga ik daar aan doen?

 

Om eerlijk te zijn heb ik er nu nog helemaal niks aan gedaan, maar dat ben ik wel van plan! Vannacht was ik om 4 uur pas thuis, waardoor ik eigenlijk alleen zo snel mogelijk mijn bedje in wilde, en helemaal geen zin had om mezelf nog verder te verzorgen op bijv. beautygebied.

Het is nu bijna half 8 ’s avonds nu ik dit schrijf, en aangezien ik vandaag nog meer te doen had ga ik zometeen pas lekker douchen. Maar wat is nu verstandig om te doen, tijdens het douchen? Moet je nog ergens aan denken?

Wat jij precies doet onder de douche is natuurlijk compleet je eigen ritueel. Ik heb daar ook een vast ritueel voor. Dit is mijn normale stappenplan:

  1. Even lekker helemaal warm worden, en het warme water overal langs laten stromen. Mijn haar, mijn hele lijf, en vooral de plekjes waar je ongewenste haargroei hebt. Door het warme water worden je haartjes namelijk zachter, en zijn ze makkelijker weg te scheren.
  2. Shampoo, cremespoeling en terwijl de cremespoeling intrekt was ik mezelf met een fijne, geurende douchegel. Vervolgens spoel ik de cremespoeling uit en de douchegel eraf.
  3. Scheren.
  4. Nog even genieten van het warme water. 🙂

Wanneer je gaat douchen na het sporten wordt je altijd aangeraden om af te sluiten met koud water, zodat je spierpijn kunt voorkomen. Of koud douchen ook werkt wanneer je al spierpijn hebt, weet ik niet.

Verder hoef je tijdens het douchen niks speciaals te doen, het warme water is al verzachtend genoeg voor je spieren. Toch zijn er ook nog andere dingen die je kunt doen om je spierpijn te verzachten.

 

 

Een massage! Dit kun je natuurlijk zo lief mogelijk aan je vriendje vragen, maar sommige lichaamsdelen kun je ook zelf masseren. Je armen en benen kun je bijvoorbeeld prima zelf doen.

Gebruik hiervoor massageolie, een verzorgende creme of een lekkere body butter. Smeer het goed uit over je lichaam en wrijf de zere plekken extra goed in. Je zult echt het verschil merken!

Verder kun je wat oefeningen doen zodat je spieren weer een beetje opwarmen. Ook kun je pijnstillers nemen, maar uit eigen ervaring weet ik dat dit niet het beste middeltje is. Het werkt niet zo goed als ik zou willen. Warme compressen zijn wel prettig als je even niet kan douchen of geen ruimte hebt om wat oefeningen of een massage te doen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s