mijn eigen beautypakket samenstellen

De meesten van jullie kennen ze wel, de Glossybox, Truly yours box en wat dacht je van de pakketten die je bij Sanoma (de uitgever van Fancy, Fashionista etc.) kunt bestellen?

Allemaal heerlijke pakketten waarvan het steeds een verrassing is wat er in zit.
Toch loop ik er vaak tegenaan dat 60% of zelfs meer van de producten niet helemaal is wat ik hoopte. Of de producten vallen tegen terwijl je er toch best goede hoop op had, of je weet bij voorbaat al dat je het niks vind. Da’s natuurlijk hartstikke zonde van het geld wat je er voor betaalt.

Een voordeel is wel, dat je altijd minder geld kwijt bent als je deze box bestelt, dan wanneer je de producten los zou kopen.  Toch vraag ik me wel eens af, is dit het echt waard?

Daarom ga ik binnenkort zelf mijn eigen beautypakket samenstellen. Ik kijk eerst lekker rond op internet, beautysites en sites waar je zulke pakketten kunt bestellen, of ik producten tegenkom die ik sowieso wil hebben. Daarnaast kijk ik ook of je bepaalde producten zou kunnen vervangen met iets goedkopers, maar met dezelfde werking.  En daarna ga ik lekker shoppen. Wanneer je dit doet kun je er voor kiezen om bijv. maximaal 10-15 producten te nemen, maar je kan ook een limiet opstellen zoals; 1 A-merk (of je eigen maximum) en de rest van de etos, kruidvat, DA, voordeelhal of Action. Je kunt zelf bepalen hoeveel geld je uitgeeft. 

Natuurlijk moet je er wel rekening mee houden dat je nooit dezelfde waarde als zo’n box zult krijgen. Maar zelf vind ik dit niet erg. In de boxen die ik krijg zitten vaak producten zoals:

deodorant (ik heb al zoveel halfvolle bussen staan, die mogen eerst wel eens op!)
bodylotion (hier heb ik ook al belachelijk veel van, en de helft is niet eens noemenswaardig)
tissues
producten die stinken of over datum zijn
rolletjes mentos die je vorig jaar al weg kon gooien
”hotelzeepjes”
producten die ”cheaaaappppp” schreeuwen

Begrijp me niet verkeerd, er is niks mis met goedkope producten. Maar heb je wel eens gehad, op bijv. een stageplek, of werkplek of andere groep waar je je afscheid had, en dat je dan zo’n bij elkaar geplukt beautypakketje kreeg, (of bijv. voor je verjaardag van mensen die zich verplicht voelen iets te kopen) en dat je dan later bij de wibra komt en denkt; owh.. dus daar komt die lousy douchegel vandaan?

Ik wel. En ik waardeer het echt wel dat mensen iets voor me kopen hoor, en ik verwacht echt niet dat het duur is, maar dit zijn wel de producten die niks toevoegen. het is net iets té simpel. het ruikt neutraal, en werkt neutraal. het is dat het niks negatiefs voor je doet, maar iets toevoegen doet het absoluut niet. We kennen dit soort producten allemaal wel, toch?

Daarom ben ik ook niet zo dol op zulke pakketten. Er zitten vaak van de 10-15 items maar 1 of 1 dingen bij waar je echt blij van word. Of je kocht het speciaal voor de gave tas die er bij kwam ofzo.

Conclusie; wanneer je zelf je eigen beautypakket samen stelt, zul je niet snel teleurgesteld zijn. Tenzij je natuurlijk echt niet uit kwam met je budget 😉

 

Doen jullie dit wel eens? voor een bepaald bedrag jezelf lekker trakteren op wat fijne goodies? Vast wel! 

Ik ga het de komende week sowieso uitproberen! Ben nu al benieuwd waarmee ik mezelf ga verrassen, hihi!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s